Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pofaardappelen met kastanjechampignons, prei en Fryske kaassaus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 2 pakjes pofaardappel
  • 2 stuks prei
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 60 gram Fryske kaas
  • 2 el crème fraîche

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Laat de aardappelen in de verpakking (prik er gaatjes in) en verwarm 7 minuten in de magnetron op 750 Watt.
  2. Snij ondertussen de prei in ringen en de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook kort. Voeg de prei toe en bak 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog eens 5-7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de crème fraîche door de groenten en voeg de geraspte Fryske kaas toe. Laat de kaas smelten tot een romige saus.
  5. Snij de pofaardappelen open en vul ze met het champignon-preimengsel. Serveer direct.