Pokébowl met Asian tempeh van BUMI, ingelegde radijs, komkommer, paksoi en sojadressing

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Pokebowl met Asian tempeh van BUMI met ingelegde radijs en komkommer

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 1 bosje radijs
  • 1 stuks komkommer
  • 200 gram peen
  • 2 pakje Asian (lupine) tempeh van BUMI
  • 300 gram oesterzwam
  • 2 stuks Shanghai paksoi

In Huis

  • 8 el witte wijnazijn (of rijstazijn)
  • 2 tl rietsuiker
  • 6 el (vegan) mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 1 el citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 2 el sesamzaadjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de rijst een paar keer goed uit. Zet de rijst op in ruim kokend water en kook in 15-18 minuten gaar.
  2. Let op! Heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijnazijn met de suiker en water (2 el bij 4p). Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje.
  3. Snij de radijs in dunne plakjes. Voeg bij de azijn en zet even weg.
  4. Was of schil de komkommer en snij in blokjes. Schil en rasp de peen.
  5. Meng de mayonaise, sojasaus, het citroensap (uit een flesje) en wat water (2 el bij 4p). Voeg naar smaak sesamolie toe als je dat hebt.
  6. Giet de rijst af. Roer ca. 4 el (bij 4p) van de azijn uit het bakje met radijs door de rijst en hou warm.
  7. Verwarm olie in een koekenpan en bak de Asian tempeh rondom bruin en een beetje knapperig.
  8. Scheur evt. grote oesterzwammen in stukken. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak de oesterzwammen ca. 4 min op hoog vuur aan.
  9. Spoel intussen de paksoi af, dep droog en snij in stukken van ca. 2 cm. Hak de knoflook fijn.
  10. Voeg de knoflook bij de oesterzwammen en schud een paar keer om. Doe over in een schaaltje en bak de paksoi in dezelfde pan tot ze is geslonken. Breng beide op smaak met peper en zout.
  11. Maak voor iedereen een bowl met de rijst, Asian tempeh, paksoi, oesterzwam, ingelegde radijs, komkommer en peen. Besprenkel met de sojadressing en eventueel wat sesamzaadjes, als je die in huis hebt.