Skip to main content

Pokébowl met Asian tempeh van BUMI, ingelegde radijs, komkommer, paksoi en sojadressing

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Pokebowl met Asian tempeh van BUMI met ingelegde radijs en komkommer

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram Blue Japon rijst
  • 0.5 bosje radijs
  • 1 stuks komkommer
  • 200 gram peen
  • 1 el citroensap
  • 2 pakjes Asian (lupine) tempeh van BUMI
  • 100 gram oesterzwam
  • 1 stuks paksoi

In Huis

  • 8 el witte wijnazijn (of rijstazijn)
  • 2 tl rietsuiker
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • sesamolie (optioneel)
  • om te bakken olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sesamzaadjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in ruim kokend water en kook in 15-18 minuten gaar. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijnazijn met de suiker en het water (2 el bij 4p). Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje.
  3. Snij de radijs in dunne plakjes. Voeg bij de azijn. Zet in de ijskast.
  4. Was of schil de komkommer en snij in blokjes. Schil en rasp de peen.
  5. Pers de citroen. Meng de mayonaise, sojasaus, het citroensap en het water (2 el bij 4p). Voeg naar smaak sesamolie toe als je dat hebt.
  6. Roer ca. 4 el (bij 4p) van de azijn uit het bakje met radijs door de rijst en dek af.
  7. Verwarm olie in een koekenpan en bak de Asian tempeh.
  8. Scheur evt. grote oesterzwammen in stukken. Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een grote koeken- of wokpan en bak ca. 3 min op hoog vuur aan. Spoel intussen de paksoi af, dep droog en snij in repen van ca. 2 cm. Voeg de knoflook bij de oesterzwammen en schud een keer om. Voeg de paksoi toe en bak tot geslonken.
  9. Maak voor iedereen een bowl met de rijst, Asian tempeh, paksoi, oesterzwam, ingelegde radijs, komkommer en peen. Besprenkel met de sojadressing en eventueel wat sesamzaadjes als je die in huis hebt.