Skip to main content

Pokébowl met gemarineerde kip, ingelegde radijs, komkommer, paksoi en sojadressing

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 40 minuten
Wk 19 Pokebowl met Japanse kip ingelegde radijs komkommer paksoi en sojadressing

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.5 bosje radijs
  • 1 stuks komkommer
  • 200 gram peen
  • 400 gram kippendijstukjes
  • 100 gram oesterzwam
  • 1 stuks paksoi

In Huis

  • 8 gram ketjap
  • 20 gram sojasaus (voor de kipmarinade)
  • 8 gram mirin of limoensap
  • 1 gram zout
  • 8 gram bruine suiker
  • 2.5 gram knoflookpasta (Beemster)
  • 1 gram gemberpoeder
  • 0.5 gram witte peper
  • 240 gram rijst
  • 8 el witte wijnazijn (of rijstazijn)
  • 2 tl rietsuiker
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 1.5 el citroensap (uit een flesje)
  • sesamolie (optioneel)
  • om te bakken olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sesamzaadjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Marineer de kipstukjes met ketjap, sojasaus, mirin, zout, bruine suiker, knoflookpasta, gemberpoeder en witte peper.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijnazijn met de suiker en het water (2 el bij 4p). Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje.
  4. Snij de radijs in dunne plakjes. Voeg bij de azijn. Zet in de ijskast.
  5. Was of schil de komkommer en snij in blokjes. Schil en rasp de peen.
  6. Pers de citroen (let op, je hebt citroenrasp nodig van dezelfde citroen voor de gegratineerde oesterzwammen) SGK deze hele zin niet!. Meng de mayonaise, sojasaus, het citroensap en het water (2 el bij 4p). Voeg naar smaak sesamolie toe als je dat hebt.
  7. Roer ca. 4 el (bij 4p) van de azijn uit het bakje met radijs door de rijst en dek af.
  8. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipstukjes bruin en gaar.
  9. Scheur evt. grote oesterzwammen in stukken. Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een grote koeken- of wokpan en bak ca. 3 min op hoog vuur aan. Spoel intussen de paksoi af, dep droog en snij in repen van ca. 2 cm. Voeg de knoflook bij de oesterzwammen en schud een keer om. Voeg de paksoi toe en bak tot geslonken.
  10. Maak voor iedereen een bowl met de rijst, Japanse kip, paksoi, oesterzwam, ingelegde radijs, komkommer en peen. Besprenkel met de sojadressing en eventueel wat sesamzaadjes als je die in huis hebt.