Skip to main content

Pokébowl met gerookte kip, kapucijners en ingemaakte radijs

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram quinoa
  • 1 bosje radijsjes
  • 600 gram kapucijners
  • 300 gram winterpeen
  • 1 komkommer
  • 1 el sesamzaad
  • 1 gerookte kipfilet
  • 2 el citroensap

In Huis

  • 6 el witte wijnazijn
  • 1 tl rietsuiker
  • 8 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 1 el water
icon package

Recept stappen

  1. Haal de gerookte kip alvast uit de koeling.
  2. Zet de quinoa op in twee keer zoveel water. Laat in 15 minuten zachtjes gaar koken.
  3. Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijn azijn met de suiker. Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje en breng in dezelfde pan een laagje water aan de kook voor de tuinbonen (geen zout toevoegen!).
  4. Was de radijsjes en snij in plakjes, doe bij de azijn.
  5. Dop de kapucijners en blancheer ca. 5 minuten.
  6. Schil en rasp de wortel. Was of schil de komkommer en snij in blokjes.
  7. Roer ca. 2 el van de azijn uit het bakje radijsjes door de droog gekookte rijst en dek af.
  8. Bak de sesamzaadjes heel even in een droge koekenpan en doe in een schaaltje.
  9. Snij de gerookte kip in stukjes.
  10. Meng de mayonaise met de sojasaus, de citroensap en 2 el water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
  11. Maak per persoon een bowl met quinoa, kapucijners, komkommer, radijs, peen en gerookte kip. Giet er wat mayonaise-sojasaus overheen en maak af met sesamzaadjes.
  12. <br>Let op: je hebt vaker citroen nodig deze week.