Skip to main content

Pokébowl met kapucijners, ingemaakte radijs, zeewiersalade en tofu

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram quinoa
  • 200 gram Tofu
  • 1 bosje Radijsjes
  • 600 gram kapucijners
  • 300 gram winterpeen
  • 1 komkommer
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el citroensap
  • 1 bakje zeewiersalade

In Huis

  • 6 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 8 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 1 el water
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker citroen nodig deze week.
  2. Zet de quinoa op in twee keer zoveel water. Laat in 15 minuten zachtjes gaar koken.
  3. Leg de tofu op een dikke laag keukenpapier (op een plank), dek af met nog wat vellen keukenpapier en leg daar een zware plank op met daarop eventueel nog een zware pan. Laat 10 minuten liggen.
  4. Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijn azijn met de suiker. Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje en breng in dezelfde pan een laagje water aan de kook voor de tuinbonen (geen zout toevoegen!).
  5. Was de radijsjes en snij in plakjes, doe bij de azijn.
  6. Dop de kapucijners en blancheer ca. 5 minuten.
  7. Schil en rasp de wortel. Was of schil de komkommer en snij in blokjes.
  8. Roer ca. 2 el van de azijn uit het bakje radijsjes door de droog gekookte rijst en dek af.
  9. Bak de sesamzaadjes heel even in een droge koekenpan en doe in een schaaltje. Verwarm olie in dezelfde pan terwijl je de tofu in blokjes snijdt. Bak de blokjes al roerbakkend rondom bruin.
  10. Meng de mayonaise met de sojasaus, de citroensap en 2 el water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
  11. Maak per persoon een bowl met quinoa, kapucijners, komkommer, radijs, peen, tofu en een schepje zeewiersalade. Giet er wat mayonaise-sojasaus overheen en maak af met sesamzaadjes.