Skip to main content

Pokébowl met tuinbonen, ingemaakte koolrabi, venkel en vegan kipstukjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmati rijst
  • 200 gram paarse koolrabi
  • 1 stuk(s) venkel
  • 800 gram tuinbonen
  • 200 gram peen
  • 1 komkommer
  • 1 el sesamzaad
  • 300 gram vegan kipstukjes
  • 2 el citroensap

In Huis

  • 8 el witte wijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 8 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Op de foto zie je radijs en zeewiersalade, we hebben deze vervangen door heerlijke vegan kipstukjes, koolrabi en venkel.
  2. Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken
  3. Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijnazijn met de suiker. Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje en breng in dezelfde pan een laagje water aan de kook voor de tuinbonen (geen zout toevoegen!).
  4. Snij de koolrabi in parten (ca. 2 kwarten/200 gram nodig voor 4p), schil grondig en snij in dunne plakjes. Haal het loof en uiterste kontje van de venkel en snij in kleine blokjes. Doe bij de azijn.
  5. Dop de tuinbonen en kook in 8-10 minuten gaar. Dop de erwten en spoel af in een vergiet. Voeg de doperwten toe en blancheer samen nog 3 a 4 min (kook niet te ver door, ze dienen beetgaar te zijn!)
  6. Schil en rasp de wortel. Was of schil de komkommer en snij in blokjes.
  7. Roer ca. 2 el (bij 4p) van de azijn uit het bakje koolrabi door de rijst en dek af.
  8. Bak de sesamzaadjes heel even in een droge koekenpan en doe in een schaaltje. Verwarm olie in dezelfde pan terwijl je de vegan kipstukjes in blokjes snijdt. Bak de blokjes al roerbakkend rondom bruin.
  9. Meng de mayonaise met de sojasaus, de citroensap en het water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
  10. Maak per persoon een bowl met rijst, tuinbonen, komkommer, koolrabi en venkel, peen, vegan kipstukjes en doperwtjes. Giet er wat mayonaise-sojasaus overheen en maak af met sesamzaadjes.
  11. Dunne plakjes koolrabi zijn ook lekker als soort van toastje met een yoghurtsausje (bijv. tzaziki). Of rasp wat door een rauwkostsalade!