Skip to main content

Pokébowl met tuinbonen, ingemaakte koolrabi, zeewiersalade en tofu

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram quinoa (of rijst)
  • 275 gram tofu
  • 200 gram koolrabi (of radijs)
  • 800 gram tuinbonen
  • 200 gram peen
  • 1 komkommer
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el citroensap
  • 1.50 bakje zeewiersalade

In Huis

  • 6 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 8 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Op de foto zie je radijs en rijst. Het leek ons leuk om deze keer eens te proberen met quinoa en paarse koolrabi. Vandaar!
  2. Zet de quinoa op in water. Laat in 15 minuten zachtjes gaar koken en giet af.
  3. Leg de tofu op een dikke laag keukenpapier (op een plank), dek af met nog wat vellen keukenpapier en leg daar een zware plank op met daarop eventueel nog een zware pan. Laat 10 minuten liggen.
  4. Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijnazijn met de suiker. Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje en breng in dezelfde pan een laagje water aan de kook voor de tuinbonen (geen zout toevoegen!).
  5. Snij de koolrabi in parten (ca. 2 kwarten/200 gram nodig voor 4p), schil grondig en snij in dunne plakjes. Doe bij de azijn.
  6. Dop de tuinbonen en kook in 8-10 minuten gaar.
  7. Schil en rasp de wortel. Was of schil de komkommer en snij in blokjes.
  8. Roer ca. 2 el (bij 4p) van de azijn uit het bakje koolrabi door de quinoa en dek af.
  9. Bak de sesamzaadjes heel even in een droge koekenpan en doe in een schaaltje. Verwarm olie in dezelfde pan terwijl je de tofu in blokjes snijdt. Bak de blokjes al roerbakkend rondom bruin.
  10. Meng de mayonaise met de sojasaus, de citroensap en het water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
  11. Maak per persoon een bowl met quinoa, tuinbonen, komkommer, koolrabi, peen, tofu en zeewiersalade. Giet er wat mayonaise-sojasaus overheen en maak af met sesamzaadjes.
  12. Dunne plakjes koolrabi zijn ook lekker als soort van toastje met een yoghurtsausje (bijv. tzaziki). Of rasp wat door een rauwkostsalade!