Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pokébowl met Japanse kip, geroosterde asperges en paarse peen, snijbiet, ingelegde radijs, komkommer en sojadressing

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Pokebowl met kip en asperges | Recept uit de maaltijdbox

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram paarse peen
  • 300 gram groene asperges
  • 1 bosje radijs
  • 1 stuks komkommer
  • 400 gram Japanse kippendijstukjes
  • 1 el citroensap
  • 250 gram snijbiet

In Huis

  • olie om te bakken
  • 8 el witte wijnazijn (of rijstazijn)
  • 2 tl (riet)suiker (optioneel)
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
  • 2 el sesamzaadjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid gezouten water aan de kook en laat in ca. 25-30 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Schil de paarse peen. Snij staafjes van Vlaamse friet formaat. Meng met olie, zout en peper en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges, snij in stukken van ca. 3 cm en leg naast de peen. Besprenkel met olie, peper en zout. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
  4. Let op, heb je geen rijstazijn, meng dan de witte wijnazijn met de suiker, klop tot de suiker is opgelost. Snij de radijs in kwarten of achtsten. Voeg bij de azijn en zet weg.
  5. Was of schil de komkommer en snij in blokjes.
  6. Verwarm olie in een wok of grote koekenpan (de snijbiet gaat er nog bij) en bak de kipstukjes in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  7. Pers de citroen. Meng de mayonaise, sojasaus, citroensap en water (2 el bij 4p) in een kommetje. Voeg als je dat in huis hebt naar smaak sesamolie toe.
  8. Giet als nodig de rijst af als deze gaar is. Roer om te beginnen ca. ¾ van de azijn uit het bakje met radijs door de rijst. Proef of het nog meer kan hebben en dek weer af.
  9. Spoel de snijbiet goed af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Bak de steel ca. 3 min mee met de kip. Voeg het blad toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Maak voor iedereen een bowl met de rijst, Japanse kip, snijbiet, asperges, Paarse peen, ingelegde radijs en komkommer. Besprenkel met de sojadressing en eventueel wat sesamzaadjes als je die in huis hebt.