Skip to main content

Pompoen en geroosterde madrasbloemkool en salade van palmkool

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks pompoen
  • 200 gram palmkool
  • 2 el peterselie
  • 1 stuks rode ui

In Huis

  • 1 blik Dupuis linzen
  • 20 gram zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 3 tl (madras) kerriepoeder
  • 2 tl citroenrasp (optioneel)
  • 3 el citroensap (mag uit flesje)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 1 blik witte bonen
  • 150 gram yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de gedroogde tomaten in een bakje met heet water zodat ze zacht worden (hoeft niet als ze uit een potje komen, dan zijn ze al zacht).
  3. Snij de bloemkool in roosjes. Snij de pompoen in kwarten, verwijder de pitten en snij in plakjes van ca. 1 cm. Doe in een mengkom en hussel goed om met olijfolie, peper, zout en de madras kerriepoeder. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  4. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng de olijfolie extra vierge met de geperste knoflook, het citroenrasp en citroensap, peper en zout. Proef of er nog wat meer sap bij moet.
  5. Snij van de helft van de palmkoolbladeren met een groot mes het nerf eruit. Leg de bladeren op elkaar, rol ze op en snij zo dun mogelijke sliertjes. Doe in een ruime kom met de dressing en zet weg.
  6. Snij van de andere helft van de palmkool overdwars wat ‘chips’ – verwijder alleen dikke nerven. Hussel in een kommetje met olie en zout en leg in een ovenschaaltje. Rooster een paar minuten mee in de oven tot knapperig. Zet een wekker op 3 minuten! Je wil ze niet verbranden, dan worden ze bitter.
  7. Snij de peterselie grof en de ui in dunne ringetjes en voeg bij de palmkool. Snij de rode peper doormidden en dan in halve ringetjes (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt). Voeg toe. Heb je geen rode peper in huis, dan kan je ook 1 tl chilivlokjes Giet de tomaatjes af, snij in kleinere stukjes en voeg toe. Giet en spoel de bonen af en meng samen met de afgegoten linzen bij de rest.
  8. Doe de yoghurt in een bakje en meng met een beetje peper en zout.
  9. Serveer de geroosterde bloemkool en pompoen met de palmkool-bonensalade en maak af met de palmkoolchips voor wat umami! En een schepje yoghurt voor wat smeu.