Skip to main content

Pompoen gevuld met chipolata, uien en kaneel

Varken

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) pompoen
  • 2 stuk(s) uien
  • 1 bosje(s) koriander
  • 4 stuk(s) chipolataworst

In Huis

  • 6 el olijfolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kaneel
  • 50 g pijnboompitten
  • 20 g peterselie
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 tl suiker
  • 2 el citroensap
  • 2 stuk(s) kaneelstokje
  • 1 snufje(s) peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen en verwijder zaad en draden. Zetde pompoenhelftenin een passende ovenschaal. Snijd zo nodig een stukje van de onderkant zodat ze goed recht blijven staan. Smeer de pompoen in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif in het midden van de oven en rooster 30 minuten.
  2. Bereid in de tussentijd de vulling. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Meng komijn-, paprika- en kaneelpoeder.
  3. Snipper de ui. Bak de ui met de helft van het kruidenmengsel in de olie ca. 8 minuten. Knijp het vlees uit de chipolata’s en bak even mee met de uien. Voeg pijnboompitten, tomatenpuree, peterselie, suiker, zout en peper toe en bak nog 8 minuten.
  4. Neem 150 ml water en voeg de rest van het kruidenmengsel toe samen met het citroensap, het kaneelstokje en een theelepel zout. Schenk dit mengsel in de ovenschaal rond de pompoenhelften.
  5. Draai de oven terug naar 175 °C.
  6. Doe het vleesmengsel in de holte van de pompoen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Let op dat er een saus ontstaat en het geheel niet droog bakt. Voeg zo nodig wat water toe.
  7. Kook in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Schep wat gehakte koriander door de rijst en serveer bij de pompoen