Skip to main content

Pompoen-koriandercurry

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 3 stuk(s) Tomaten
  • 1 stuk(s) Pompoen

In Huis

  • 300 g Rijst
  • 3 stuk(s) Kardemomzaadjes
  • 3 stuk(s) Kruidnagel
  • 3 stuk(s) Kaneelstokje
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • 2 el Olie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 cm Geraspte gember
  • 1 stuk(s) Rode Spaanse peper
  • 1 tl Garam massala
  • 200 ml Kokosroom
  • 2 handje(s) Koriander
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens instructie op de verpakking.
  2. Bak de kardemon, kruidnagel, kaneel komijn, paprika en kurkuma even 30 seconden in een theelepeltje olie.
  3. Voeg de rest van de olie toe en bak dan de ui, knoflook, gember, peper en tomaat zachtjes mee totdat de ui bruin begint te worden.
  4. Voeg nu de garam massala en de pompoen toe. Schenk er 100 ml water bij en laat het geheel stoven totdat de pompoen bijna gaar is.Controleer of het niet droog kookt en voeg zo nodig wat water toe. Roer vervolgens de kokosroom erbij en laat nog even doorkoken.
  5. Bestrooi vlak voor het serveren met flink wat koriander. Serveer met rijst (of naanbrood).