Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pompoen-paprikasoep met desembrood en gerookte boter

Vegetarisch, Lunch

  • Totale tijd minuten
Crisp x de Krat | Maaltijdboxen recept inspiratie

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks flespompoen
  • 2 stuks paprika
  • 2 teen knoflook (in de schil)
  • 0.5 stuks meergranen desembrood
  • naar smaak zure room
  • naar smaak gerookte boter

In Huis

  • 1000 ml water (voor de bouillon)
  • 2 stuks ui
  • olie om te bakken
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 stuks groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker en gebruik de aangegeven hoeveelheid water.
  3. Schil de flespompoen, snij over de lengte door en verwijder de pitten. Snij in halve maantjes van 1 cm dik. Verwijder de schil van de ui en snij in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in repen.
  4. Hussel de groenten in een mengkom met wat olie, gerookte paprikapoeder, chilipoeder, de knoflook in de schil en zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven voor 25-30 minuten.
  5. Haal de bakplaat uit de oven maar laat de oven aan. Draai terug naar 180 graden. Besprenkel de korst van het brood met water en bak in 8-10 minuten af.
  6. Verwijder de knoflook uit de ovenschaal, haal uit de schil en voeg samen met de andere groenten in een soeppan. Giet het water erbij, voeg de groentebouillon toe en kook even door.
  7. Wanneer de groenten helemaal gaar zijn, pureer je deze tot een glad mengsel.
  8. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een schepje zure room en het brood met gerookte boter er naast.