Pompoencurryrisotto met champignons, paksoi en pinda

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
20210826 Food De Vegan Krat 4106

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bakje specerijen
  • 1 stuks ui
  • 2 el gember
  • 300 gram blue japonrijst
  • 600 gram flespompoen
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram ongebrande pinda's
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 stronk paksoi

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • citroen- of limoensap (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor in een pannetje.
  2. Verwarm een flinke scheut olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak daarin de specerijen (zie tip) zachtjes tot de geuren vrijkomen.
  3. Snipper de ui, voeg toe en bestrooi met wat zout. Schil en rasp de gember, hak de knoflook en voeg van beide de helft(!) toe. Roer de rijst erdoor en bak al roerend mee.
  4. Snij de pompoen in plakken van ca. 1 cm. Schil de plakken, verwijder zaad en snij in kleine blokjes, voeg bij de risotto en bak even mee.
  5. Roer de kokosmelk door de risotto en voeg een flinke soeplepel bouillon toe. Roer goed door en dek af. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen en nieuwe lepel toe, roer en dek weer af. Net zolang tot de rijst beetgaar is (ca. 20 minuten).
  6. Bak in een droog koekenpannetje de pinda’s een beetje bruin. Spreid ze uit op een bord met keukenpapier. Als ze afkoelen worden ze weer knapperig.
  7. Snij de champignons doormidden of in vieren. Verwarm olie in een koekenpan en bak bruin.
  8. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen. Voeg de paksoistengels, de andere helft van de geraspte gember en knoflook bij de champignons. Bak een paar minuten mee en voeg dan het blad toe. Bak mee tot geslonken en breng op smaak met peper en zout.
  9. Breng de risotto, als deze net gaar is en nog een beetje nat, op smaak met peper, zout en een klein kneepje citroensap (of limoensap als je dat hebt). Serveer de risotto met de geroerbakte groenten en pinda's.
  10. Goed om te weten! In het curryspecerijenbakje (voor 4p) zit: 1tl venkelzaad, 4 kardemompeulen, 1/4 tl chilivlokken, 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma. In het 2p bakje zit de helft.
  11. Haal de kardemompeulen uit de risotto voordat je gaat eten of haal de balletjes uit de peulen voordat je de specerijen in de pan doet.