Skip to main content

Pompoencurryrisotto met champignons en paksoi

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram flespompoen
  • 1 banaansjalot
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el gember
  • 400 gram champignons
  • 2 stronken paksoi

In Huis

  • 1 liter water
  • 1.50 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 tl venkelzaad
  • 4 kardemompeulen
  • 0.25 tl chilivlokken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • 240 gram risottorijst
  • 100 gram ongebrande pinda's
  • citroen- of limoensap (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor in een pannetje.
  2. Snij de pompoen in plakken van ca. 1 cm. Schil de plakken, verwijder zaad en snij in blokjes.
  3. Snipper de sjalot. Verwarm op matig vuur een flinke scheut olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak daarin de specerijen zachtjes tot de geuren vrijkomen. Voeg de sjalot toe en bak zachtjes mee. Bestrooi met wat zout. Rasp de gember en knoflook en voeg van beide de helft(!) toe.
  4. Roer de rijst bij de sjalot en bak al roerend mee tot de korrels goed warm aanvoelen. Voeg de blokjes pompoen toe en bak even mee. Roer de kokosmelk erbij en voeg een flinke soeplepel bouillon toe. Roer goed door en dek af. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen en nieuwe lepel toe, roer en dek weer af. Net zolang tot de rijst beetgaar is (ca. 20-25 minuten).
  5. Bak in een droog koekenpannetje de pinda’s een beetje bruin. Spreid ze uit op een bord met keukenpapier. Als ze afkoelen worden ze weer knapperig.
  6. Snij de champignons doormidden of in vieren. Bak net zo lang in een droge koekenpan tot ze beetgaar zijn en het vocht is verdampt. Voeg dan wat olie toe en bak bruin. Snij intussen de paksoi stengels in stukjes en het blad in repen. Voeg de andere helft van de geraspte gember en knoflook en paksoi bij de champignons. Bak tot de paksoi is geslonken en breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
  7. Breng de risotto, als deze net gaar is en nog een beetje nat, op smaak met peper, zout en een klein kneepje citroensap (of limoensap als je dat hebt).
  8. Serveer de risotto met de geroerbakte groenten en de geroosterde pinda’s erbij.
  9. Zorg dat je altijd een flesje limoensap en citroensap in de koelkast hebt staan!