Pompoencurryrisotto met champignons, paksoi en pinda’s

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Pompoencurryrisotto met champignons, paksoi en pinda’s

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 0.5 stuks venkel
  • 1 stuks (ca. 400 g) Hoikkade pompoen mini
  • 1 el gember
  • 1 bakje curry specerijen
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 gram kastanjechampigons
  • 1.5 stuks paksoi
  • 1 stuks limoenrasp
  • 80 gram pinda's geroosterd en ongezouten

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Verwarm een flinke scheut olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Snipper de ui. Verwijder loof en kontje van de venkel en snij in kleine stukjes. Fruit zachtjes en bestrooi met wat zout.
  3. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden, snij lelijke plekjes van de schil en snij in blokjes van ca. 1 cm.
  4. Schil en rasp de gember en hak of pers de knoflook fijn. Voeg toe, samen met de specerijen en bak heel even mee (zie tip). Voeg de rijst en de pompoenblokjes toe en schep om tot de rijst glazig is. Voeg de kokosmelk en genoeg bouillon toe tot alles goed onder staat. Dek af en laat zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
  5. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen een nieuwe lepel toe, roer en dek weer af. Net zolang tot de rijst beetgaar en de pompoen zacht is (ca. 20 minuten).
  6. Snij de champignons doormidden of in vieren. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur bruin. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen. Voeg de paksoistengels bij de champignons. Bak een paar minuten mee en voeg dan het blad toe. Bak mee tot geslonken en breng op smaak met peper en zout.
  7. Rasp de limoen en strooi over de paddenstoelen en paksoi.
  8. Breng de risotto, als deze net gaar is en nog een beetje nat, op smaak met zou en peper. Serveer de risotto met de geroerbakte groenten, de pinda’s en een schijfje limoen.
  9. GOED OM TE WETEN: In het curryspecerijenbakje (voor 4p) zit: 1tl venkelzaad, 4 kardemompeulen, 1/4 tl chilivlokken, 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma. (Voor 2p de helft.)
  10. Haal de kardemompeulen uit de risotto voordat je gaat eten of haal de balletjes uit de peulen voordat je de specerijen in de pan doet!