Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pompoencurryrisotto met paksoi, champignons en pinda's

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Pompoencurryrisotto met champignons, paksoi en pinda’s

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 0.5 stuks venkel
  • 1 bakje curry specerijen
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stuks Hoikkade pompoen mini
  • 400 gram kastanjechampigons gesneden
  • 1.5 stuks paksoi
  • 1 stuks limoenrasp
  • kneepje limoensap
  • 80 gram pinda's geroosterd en ongezouten

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor. Verwarm een flinke scheut olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Snipper de ui en snij de venkel in kleine stukjes. Fruit zachtjes en bestrooi met wat zout.
  2. GOED OM TE WETEN: In het curryspecerijenbakje (voor 4p) zit: 1tl venkelzaad, 4 kardemompeulen, 1/4 tl chilivlokken, 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma. (Voor 2p de helft.)
  3. Hak of pers de knoflook fijn. Voeg toe, samen met de specerijen en bak heel even mee. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Voeg de kokosmelk en genoeg bouillon toe tot alles goed onder staat. Dek af en laat zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
  4. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden, snij lelijke plekjes van de schil en snij in blokjes van 1 cm. Zet in een klein pannetje net onder water, dek af en kook gaar in ca. 10 minuten.
  5. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen een nieuwe lepel toe, roer en dek weer af. Net zolang tot de rijst beetgaar is (ca. 20 minuten). Voeg de pompoen erbij (afgegoten) zodra ze gaar is. Eventueel met nog een lepel bouillon.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur bruin. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen. Voeg de paksoistengels bij de champignons. Bak een paar minuten mee en voeg dan het blad toe. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Rasp de limoen en strooi over de paddenstoelen en paksoi.
  8. Breng de risotto, als deze net gaar is en nog een beetje nat, op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de geroerbakte groenten, de pinda’s en een schijfje limoen.
  9. Haal de kardemompeulen uit de risotto voordat je gaat eten of haal de balletjes uit de peulen voordat je de specerijen in de pan doet!