Pompoencurryrisotto met paksoi en champignons

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Pompoencurryrisotto met paksoi en champignons | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram flespompoen
  • 1 stuks rode ui
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 stronk paksoi

In Huis

  • 1 liter water
  • 2 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 tl venkelzaad
  • 4 kardemompeulen
  • 0.25 tl chilivlokken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el gember, geraspt
  • 3 teentjes knoflook
  • 240 gram risottorijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram ongebrande pinda's
  • citroen- of limoensap (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snij de pompoen in dobbelsteentjes van 1 cm, je hoeft deze niet te schillen.
  3. Verwarm een flinke scheut olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak daarin het venkelzaad, kardemompeulen (zie tip), chilivlokken, kerriepoeder en kurkuma zachtjes. Snipper intussen de ui, voeg toe en bestrooi met wat zout. Schil en rasp de gember, hak de knoflook en voeg van beide de helft(!) toe. Bak zachtjes verder.
  4. Roer de rijst bij de ui en schep om tot de korrels glazig en warm zijn. Voeg de pompoenblokjes toe en schep een paar keer om.
  5. Roer de kokosmelk door de risotto en voeg een flinke soeplepel bouillon toe. Roer goed door en dek af. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen een nieuwe lepel toe, roer en dek weer af, net zolang tot de rijst beetgaar is (ca. 20 minuten).
  6. Bak de pinda's zachtjes in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een keukenpapiertje, dan worden ze weer knapperig.
  7. Snij de champignons doormidden of in vieren. Verwarm olie in een koekenpan en bak bruin.
  8. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen. Voeg de paksoistengels, de andere helft van de geraspte gember en knoflook bij de champignons. Bak een paar minuten mee en voeg dan het blad toe. Bak mee tot geslonken en breng op smaak met peper en zout.
  9. Breng de risotto, als deze net gaar is en nog een beetje nat, op smaak met peper, zout en een klein kneepje limoensap. Serveer de risotto met de geroerbakte groenten en bestrooi met de pinda's.
  10. Haal de kardemompeulen uit de risotto voordat je gaat eten of haal de balletjes uit de peulen voordat je de specerijen in de pan doet.