Skip to main content

Pompoenjam met kardemom

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Pompoen

In Huis

  • 140 g Suiker
  • 2 el Sinaasappelsap
  • 2 el Citroensap
  • 3 stuk(s) Kardemompeulen
  • 1 stuk(s) Vanille stokje
  • snufje(s) Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de pompoen, verwijder pitten en draden en snij in stukken.
  2. 2. Stoom de pompoen gaar in een stomer in ongeveer 30 minuten. Pureer in de keukenmachine.
  3. 3. Doe de pompoenpuree in een pan en voeg suiker, sinaasappelsap, citroensap en kardemom toe.
  4. 4. Splits het vanillestokje in de lengte. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe ook in de pan. Kook het geheel op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost.
  5. 5. Blijf steeds roeren want pompoen brandt snel aan. Let op dat de hete spetters niet op je armen komen. Kook de jam ongeveer 10 minuten totdat het ingedikt is.
  6. 6. Doe in gesteriliseerde potten. Deze jam kun je ongeveer drie weken in de koelkast bewaren.