Pompoenjam met kardemom

Ingrediënten
In De Krat
- 500 g Pompoen
In Huis
- 140 g Suiker
- 2 el Sinaasappelsap
- 2 el Citroensap
- 3 stuk(s) Kardemompeulen
- 1 stuk(s) Vanille stokje
- snufje(s) Zout
Recept stappen
- 1. Schil de pompoen, verwijder pitten en draden en snij in stukken.
- 2. Stoom de pompoen gaar in een stomer in ongeveer 30 minuten. Pureer in de keukenmachine.
- 3. Doe de pompoenpuree in een pan en voeg suiker, sinaasappelsap, citroensap en kardemom toe.
- 4. Splits het vanillestokje in de lengte. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe ook in de pan. Kook het geheel op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost.
- 5. Blijf steeds roeren want pompoen brandt snel aan. Let op dat de hete spetters niet op je armen komen. Kook de jam ongeveer 10 minuten totdat het ingedikt is.
- 6. Doe in gesteriliseerde potten. Deze jam kun je ongeveer drie weken in de koelkast bewaren.