Skip to main content

Pompoenschotel met gember en Japanse noedels

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Pompoen
  • 250 g Oesterzwammen
  • 50 g Spinazie
  • om te bestrooien Korianderblad

In Huis

  • 1 cm Gember
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • tl Gedroogde chilipeper vlokken
  • 5 el Zonnebloemolie
  • 1 el Vloeibare honing
  • 2 el Appelazijn
  • 3 tl Sojasaus
  • 300 g Japanse noedels
  • besprenkelen Limoensap
  • om te bestrooien Zwart sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200° C. Schil de pompoen, verwijder het zaad en snij in grote stukken. Leg ze naast elkaar in een braadslee.
  2. 2. Schil en rasp de gember en de knoflook. Meng gember en knoflook met de chilipepervlokken en 4 eetlepels van de olie. Schep de olie door de pompoen. Bak 30 minuten in de oven.
  3. 3. Meng honing, azijn en sojasaus met 1 eetlepel warm water. Leg de oesterzwammen in een tweede ovenschoteltje en meng met 1 eetlepel van de zonnebloemolie. Giet een derde van het honingmengsel over de oesterzwammen. Giet de rest over de pompoen. Bak de oesterzwammen 20 minuten in de oven. Laat ook de pompoen nog 20 minuten bakken.
  4. 4. Bereid de noedels volgens gebruiksaanwijzing.
  5. 5. Schep de oesterzwammen als ze gaar zijn, samen met de spinazieblaadjes door de pompoen. Besprenkel met limoensap en bestrooi met wat zwart sesamzaad en korianderblad.
  6. 6. Serveer met de noedels.