Pompoensoep

Lunch, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Pompoensoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 900 gram flespompoen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 2 el gember
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 ml kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
  • 2 el peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een grote soeppan en fruit de ui zachtjes (!) aan.
  3. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukken van 2-3 cm. Hak de knoflook grof. Schil en rasp de gember.
  4. Voeg de kerriepoeder met de knoflook, gember en een snuf zout bij de ui. Schep een paar keer om. Voeg de pompoen toe en bak kort mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel de bouillon erboven. Dek af en kook, vanaf dat het water weer kookt, in 10-12 minuten gaar.
  5. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie grof.
  6. Garneer de soep met de peterselie.