Pompoensoep met adukibonen, Turkse pide en auberginespread

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pompoensoep met adukibonen Turkse pide en auberginespread | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo flespompoen
  • 2 stuks witte ui
  • 2 stuks aubergine
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bakje specerijen
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el munt
  • 1 blikje adukibonen
  • 1 stuks Turkse pide
  • 4 lepeltje yoghurt

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder (mix van gerookt en mild)
  • 800 ml kokend water
  • 2 blokjes groentebouillonblokjes
  • kneep citroensap
  • 1 el balsamicoazijn
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen en snij in blokjes van 2×2 cm. Meng met olie en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn.
  3. Hak de witte ui grof. Snij de aubergine in stukjes van 1,5 cm. Meng de helft(!) van de ui, helft(!) van de knoflook in de schil en alle aubergine in een ovenschaal of braadslee met flink olie, het paprikapoeder (liefst half gerookt en half mild als je in huis hebt), zout en peper. Leg naast of onder de pompoen en laat in 25-30 minuten gaar en zacht worden.
  4. Fruit de rest van de ui in een beetje olie in een soeppan met dikke bodem. Snij de bleekselderij in dunne reepjes en voeg toe. Hak de rest van de knoflook en voeg toe samen met de specerijen en zout.
  5. Voeg de tomatenstukjes toe. Laat nog even pruttelen, roer af en toe.
  6. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  7. Hak de peterselie en munt fijn en zet in een bakje op tafel.
  8. Voeg de pompoen als ze zacht is bij de tomaten samen met het kokende water en de bouillonblokjes. Giet de adukibonen af en voeg de helft (!) toe. Warm goed door en pureer met een staafmixer of blender. Roer de rest van de adukibonen erdoor. Check op peper en zout en voeg een kneepje citroensap toe.
  9. Bak het brood in 3-5 minuten knapperig in de oven.
  10. Maak, in de hakholen of keukenmachine, een spread van de aubergine, ui, knoflook (even uit het schilletje halen), balsamicoazijn en een kneep citroensap. Er mogen nog wat grove stukken inzitten, dat vonden wij juist lekker! Breng op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie extra vierge.
  11. Garneer de soep met een lepeltje yoghurt en wat peterselie en munt. Serveer met de Turkse pide met de auberginespread.
  12. GOED OM TE WETEN: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 el kaneelpoeder, 0.5 tl cayennepeper, 1 el komijnzaad – in de 2p bakjes zit de helft.