Pompoensoep met croutons

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Caesar salade met kip, ansjovis dressing en croutons | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 900 gram flespompoen
  • 6 sneetjes rogge vloer

In Huis

  • 800 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 stuks ui
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gember
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een grote soeppan en fruit de ui zachtjes (!) aan.
  3. Schil de pompoen, verwijder de pitten (zie tip) en snij in stukken van 2-3 cm. Hak de knoflook grof. Schil en rasp de gember.
  4. Voeg de kerriepoeder met de knoflook, gember en een snuf zout bij de ui. Schep een paar keer om. Voeg de pompoen toe en bak kort mee. Voeg de bouillon toe. Dek af en kook, vanaf dat het water weer kookt, in 10-12 minuten gaar.
  5. Snij het brood in kleine blokjes en verwarm olie in een koekenpan. Bak tot ze knapperig zijn en breng op smaak met voldoende zout en peper.
  6. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie grof.
  7. Garneer de soep met peterselie en croutons.
  8. Dep de pitten droog en bewaar deze voor de pasta met aubergine of een ander gerecht waar je pompoenpitjes kunt gebruiken.