Pompoensoep met flammenkuchen met prei en aardappel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pompoensoep met flammenkuchen met prei en aardappel | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 600 gram prei
  • 4 stuks minipompoen
  • 1 stuks ui
  • 300 gram aardappelen
  • 2 tl rozemarijnblaadjes

In Huis

  • 50 gram boter
  • 4 teentje knoflook
  • 1 tl tijm (gerist)
  • 1000 ml water
  • 2 blokje groentebouillon
  • 2 tl citroensap (uit flesje)
  • 150 ml room
  • 1 stuks pizzabodem
  • 1 tl rozemarijn (gerist)
icon package

Recept stappen

  1. NB. Verwarm de oven voor op 180 graden ┬░C met de bakplaat erin.
  2. NB. Laat het pizzadeeg in de koelkast tot gebruik!
  3. Snij de prei in ringen van 1 cm. Was grondig.
  4. Verwarm in een pan met dikke bodem de boter. Voeg de prei erbij en laat heel zachtjes met deksel ca. 10 min smoren. De prei mag niet verkleuren! Roer af en toe om.
  5. Ga de soep maken. Snij de pompoentjes in blokjes van 1,5 cm. Verwijder de zaden en snipper de ui.
  6. Fruit de ui in een soeppan met dikke bodem en voeg als die glazig is de helft (!) van de knoflook toe, geperst. Voeg de pompoen en de tijm ook toe. Bak alles nog even aan en voeg dan het water toe met de bouillonblokjes. De soep dient 10 a 15 minuten op het vuur te staan. Zet vast een pannetje met water en zout op voor de aardappelplakjes straks.
  7. Hak de andere helft van de knoflook grof en doe die de laatste 2 min bij de prei. Blus af met 1 kneepje citroensap (bij 4 p) en voeg dan de room toe. Laat het geheel ca. 5 min zachtjes inkoken. Roer af en toe en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  8. Boen de aardappel schoon en snij in mooi dunne plakjes (0.5 cm dik). Kook ze in ca. 6 min gaar.
  9. Haal de bakplaat uit de oven als de prei en aardappels gaar zijn. Rol het pizzadeeg met bakpapier en al uit op de bakplaat. Leg het preimengsel, dan de aardappelplakjes en dan de rozemarijnblaadjes erop. Schuif voor ca. 15-20 min in de oven. Haal uit de oven als de pizzabodem mooi bruin is en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
  10. Pureer ondertussen de soep. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en als je dat lekker vindt een vleugje van de room die over is.