Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pompoensoep met pulled chicken pie van Pom-Pie en gegrilde little gem

Kip

  • Totale tijd minuten
Pulled chicken pie van Pom-Pie, pompoensoep en little gem met vinaigrette | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 900 gram flespompoen
  • 2 el gember
  • 4 stuks pulled chicken pie
  • 6 kropje little gem
  • 80 ml yoghurt
  • 2 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 ml kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 0.25 tl komijnpoeder
  • snufje chilipoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een grote soeppan en fruit de ui zachtjes (!) aan.
  3. (Zie tip) Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukken van 2-3 cm. Hak de knoflook grof. Schil en rasp de gember.
  4. Voeg de kerriepoeder met de knoflook, gember en een snuf zout bij de ui. Schep een paar keer om. Voeg de pompoen toe en bak kort mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel de bouillon erboven. Dek af en kook, vanaf dat het water weer kookt, in 10-12 minuten gaar.
  5. Haal de Pom-Pies uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven.
  6. Halveer de little gem in de lengte. Laat het kontje eraan zitten. Besprenkel het snijvlak goed met olie en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan en grill de helftjes op middelhoog vuur ca. 8 minuten op de snijkant.
  7. Maak de vinaigrette van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout.
  8. Meng de yoghurt met het komijnpoeder en een snufje chilipoeder.
  9. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie grof.
  10. Besprenkel de gegrilde little gem met de vinaigrette. Garneer de soep met yoghurt en peterselie. Serveer met de pies.
  11. Je houdt knolselderij over deze week. Voeg wat geschilde blokjes toe aan de soep en verhoog het vocht en de bouillon. Lekker voor de lunch of als voorgerechtje een andere dag.