Skip to main content

Pompoenstoof met shiitake en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Pompoen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 200 g Shiitake
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 200 g Basmatirijst
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 50 ml Creme fraiche
  • 2 el Peterselie

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olijfolie
  • 250 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Bouillon
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een volle waterkoker aan voor de rijst en bouillon. Schil de pompoen, schraap zaden en draden eruit en snij in mooie kleine blokjes (1 à max 1,5 cm).
  2. 2. Snij de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verwarm een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook even aan in olijfolie.
  3. 3. Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij de knoflook en ui. Bak dit ook even aan. Snij intussen de shiitake in plakjes. Voeg samen met de blokjes pompoen toe en bak even mee.
  4. 4. Voeg het kokend water en bouillonblokje, tomatenpuree, paprikapoeder en oregano toe. Zet het vuur laag en laat met deksel op de pan ongeveer 15 minuten stoven totdat de pompoen gaar is.
  5. 5. Zet 50 gram rijst pp op met 150 ml water pp, breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken in ca. 10 minuten.
  6. 6. Snij het witte deel van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Bak het witte deel in een beetje olie in een wok, knijp de knoflook erbij, roerbak even mee en voeg het blad toe. Laat slinken, maak op smaak met zout.
  7. 7. Breng de stoofschotel goed op smaak met peper en zout en roer de crème fraîche erdoor.
  8. 8. Snij de peterselie fijn, strooi die over de stoofpot en serveer met de rijst.
  9. <br>Let op: Je hebt vaker pompoen, peterselie, ui en crème fraîche nodig deze week.