Skip to main content

Pompoentaart met kaneel, kardemon, gember en kruidnagel

Vegetarisch

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Pompoen

In Huis

  • 75 g Digestive biscuit
  • 260 g Suiker
  • 250 g Mascarpone
  • 2 tl Kaneel
  • 1 tl Kardemompoeder
  • 1 tl Gemberpoeder
  • tl Kruidnagel
  • tl Zout
  • 2 stuk(s) Eidooier
  • 1 el Maizena
  • 1 tl Vanille extract
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de taartbodem. Verkruimel de Digestives. Smelt de boter en vermeng met de Digestives en 1/5 van de suiker in de keukenmachine tot een zandachtig deeg.
  2. Verdeel over de bodem van een springvorm van 23 cm doorsnede en druk stevig aan. Zet weg in de koelkast om op te stijven.
  3. Schil de pompoen en verwijder zaad en draden. Snij in blokjes. Rooster de pompoen gaar in een oven van 200 °C in ca. 30 minuten. Pureer de pompoen.
  4. Meng de pompoenpuree met de suiker, mascarpone, kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zout met de mixer.
  5. Meng er één voor één het ei en de dooiers door. Meng er de maïzena en vanille door. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Verdeel het pompoenmengsel over de taartbodem. Bak ca. 60 minuten in het midden van de oven. Niet te gaar laten worden.
  7. Het midden mag een beetje zacht blijven, dat wordt na afkoelen stevig. Laat de taart op een rooster afkoelen.