Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pompoentaart met speculaaskruiden

Nagerecht

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Pompoentaart met speculaaskruiden | Maaltijdboxrecepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ei (voor bodem)
  • 500 gram flespompoen
  • 3 stuks eieren

In Huis

  • 300 gram bloem
  • 200 gram ongezouten roomboter (koud)
  • 100 gram suiker (voor bodem)
  • 1 tl zout
  • 500 ml volle melk
  • 150 gram suiker
  • 2 tl speculaaskruiden
icon package

Recept stappen

  1. Meng de bloem met de boter, het ei, suiker en het zout. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het een halfuur rusten in de koelkast.
  2. Schil de pompoen en verwijder zaad en draden. Snij in kleine blokjes.
  3. Doe de melk, suiker en pompoenblokjes in een pannetje en breng aan de kook. Kook de pompoenblokjes in ca. 20 minuten gaar. Pureer glad met een staafmixer en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Vet een quichevorm van 26 cm doorsnee in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee.
  6. Voeg de eieren en speculaaskruiden bij het pompoenmengsel en roer goed door elkaar. Giet het mengsel op de bodem en bak in ca. 45 minuten gaar in de oven.
  7. Serveer de taart als deze nog warm is met crème fraîche of afgekoeld met slagroom.