Pompoentaart met speculaaskruiden
Nagerecht
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ei (voor bodem)
- 500 gram flespompoen
- 3 stuks eieren
In Huis
- 300 gram bloem
- 200 gram ongezouten roomboter (koud)
- 100 gram suiker (voor bodem)
- 1 tl zout
- 500 ml volle melk
- 150 gram suiker
- 2 tl speculaaskruiden
Recept stappen
- Meng de bloem met de boter, het ei, suiker en het zout. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het een halfuur rusten in de koelkast.
- Schil de pompoen en verwijder zaad en draden. Snij in kleine blokjes.
- Doe de melk, suiker en pompoenblokjes in een pannetje en breng aan de kook. Kook de pompoenblokjes in ca. 20 minuten gaar. Pureer glad met een staafmixer en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet een quichevorm van 26 cm doorsnee in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee.
- Voeg de eieren en speculaaskruiden bij het pompoenmengsel en roer goed door elkaar. Giet het mengsel op de bodem en bak in ca. 45 minuten gaar in de oven.
- Serveer de taart als deze nog warm is met crème fraîche of afgekoeld met slagroom.