Skip to main content

Pompoentjes uit de oven gevuld met rode linzencurry en zure room

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Baby boo pompoen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 150 g Rode linzen
  • 4 tl Zure room
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • Plantaardige olie
  • 300 g Rijst
  • 2 cm Gember
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 el Tomatenpuree
  • 2 el Vissaus
  • 1 stuk(s) Sap van een limoen
  • 400 ml Kokosmelk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snij de pompoentjes horizontaal door midden en verwijder uit beide helften de draden en pitten met een lepel. Snij zo nodig een klein stukje van de onderkant zodat ze niet omrollen. Besprenkel de binnenkant met een beetje olie en bestrooi met wat zout en peper. Zet in een ovenschaal en bak 15 minuten in het midden van de oven. Kook in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing en maak de vulling.
  2. 2. Schil en rasp de gember. Pel en pers de knoflook uit. Snij de rode peper in stukjes. Mix tot een pasta met de staafmixer of m.b.v. een vijzel.
  3. 3. Snipper de rode ui. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes enkele minuten aan. Voeg de kruidenpasta toe en bak mee totdat de kruiden lekker beginnen te geuren. Voeg de tomatenpuree, vissaus en het sap van een halve limoen toe en bak 3 minuten mee.
  4. 4. Schenk de kokosmelk erbij en roer de rode linzen erdoor. Breng zo nodig verder op smaak met wat vissaus. Zet het deksel op de pan en laat tien minuten zachtjes pruttelen totdat de linzen gaar zijn. Let op dat de linzen niet al het vocht opnemen en aanbranden. Voeg zo nodig wat water of bouillon toe.
  5. 5. Schep de linzencurry in alle pompoenhelftjes en zet samen nog 10 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is. Prik ter controle met een mes in de pompoen.
  6. 6. Haal uit de oven en serveer met zure room, wat korianderblaadjes en de rijst.