Portobello gevuld met boerenkool

  • Totale tijd minuten
Zuurkoolsalade met gebakken Beemster Valery en rookworst | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 160 gram boerenkool
  • 4 stuks portobello
  • 100 gram Terschellinger Windkracht 10
  • naar smaak walnotenolie

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 teen knoflook
  • scheutje balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper een uitje en fruit dit in een laagje olie in een koekenpan.
  3. Voeg als de uitjes glazig zijn een teentje knoflook toe en voeg vervolgens de boerenkool toe en bak eventjes mee. Voeg na twee minuten de balsamicoazijn toe en wat zout en peper naar smaak.
  4. Maak de portobello schoon en leeg aan de binnenkant. Vul de portobello met het boerenkoolmengsel en rasp de kaas. Strooi de kaas over de gevulde portobello.
  5. Plaats de portobello's gedurende 15 minuten in de oven. Besprenkel de portobello's met walnootolie en serveer.
  6. Ben je een grote eter? Maak er wat extra rijst of aardappeltjes bij zodat het meer vult