Skip to main content

Portobello gevuld met ricotta en citroenrasp met geroosterde venkel en spaghetti aglio olio

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuk(s) Venkel
  • 1 el Citroensap
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 250 g Ricotta
  • 1 el Citroenrasp
  • 4 stuk(s) Portobello
  • 400 g Verse spaghetti

In Huis

  • Peper en zout
  • 2 el Olijfolie
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan gezouten water op voor de spaghetti.
  2. 2. Rasp de citroen en pers het sap eruit.
  3. 3. Snij alleen het uiterste kontje van de venkel en snij hem dan in mooie dunne plakken van een halve cm. Meng de venkel in een mengkom goed met de helft van de olijfolie (1 el bij 4p), de aangegeven hoeveelheid citroensap en peper en zout. Leg op een bakplaat (evt met bakpapier) en leg de knoflooktenen (in de schil) erbij. Schuif gedurende 30 minuten in de oven.
  4. 4. Halveer intussen de rode peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Meng een kwart van de rode peper door de ricotta, samen met de citroenrasp en zout en peper naar smaak.
  5. 5. Haal de steeltjes van de portobellos en besmeer ze met de andere helft van de olijfolie (1 el bij 4p) en peper en zout. Vul ze met 2/3 van het ricottamengsel en leg ze in totaal 15-20 minuten op de venkel.
  6. 6. Kook intussen de pasta in twee minuten.
  7. 7. Haal de portobellos en de venkel uit de oven en check of de venkel gaar is. Haal de knoflooktenen er tussenuit.
  8. 8. Knijp de knoflookpulp uit de schilletjes en hak fijn. Meng samen met de olijfolie extra vierge, de rest van de rode peper en zout door de spaghetti. Roer op het laatst nog de rest van het ricottamengsel erdoor en serveer met de venkel en portobellos.