Portobello gevuld met ricotta en citroenrasp met geroosterde venkel en spaghetti aglio olio

Vegetarisch

  • Totale tijd 30-35 minuten
Portobello gevuld met faux goat en citroenrasp met geroosterde venkel en spaghetti aglio olio | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 3 stuks venkel
  • 1 stuks rode peper
  • 1 bakje ricotta
  • 4 stuks portobello
  • 300 gram spaghetti (tip)

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el oijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan gezouten water op voor de spaghetti.
  2. Rasp de schil van 1 citroen (bij 4p) en pers de aangegeven hoeveelheid sap.
  3. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne plakjes van een halve cm. Meng met wat olijfolie, de aangegeven hoeveelheid citroensap en peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de knoflooktenen (in de schil) erbij. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Meng een kwart van de rode peper door de ricotta, samen met de citroenrasp en zout en peper naar smaak.
  5. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en besmeer met olijfolie, peper en zout. Vul ze met het ricottamengsel en bak ca. 15 minuten met de venkel mee.
  6. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente. Giet af.
  7. Druk de knoflookpulp uit de gepofte teentjes en hak fijn. Meng samen met de olijfolie extra vierge, rest van de rode peper en zout door de spaghetti. Serveer met de venkel en gevulde portobellos.
  8. Je hebt extra pasta gekregen voor evt. grote eters.