Skip to main content

Portobello in romige saus met spinazie en rijst

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 1 blikje(s) Boterbonen
  • 1 el Citroenrasp
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Dille
  • 8 stuk(s) Portobello
  • 800 g Verse spinazie

In Huis

  • 100 ml Kokend water
  • blokje(s) Groentebouillon
  • 4 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 100 ml Melk
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el Boter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt twee keer spinazie nodig deze week.
  2. 1. Zet 50 gram rijst met 100 ml gezouten water per persoon op en kook zachtjes gaar in 25-30 minuten.
  3. 2. Zet de waterkoker aan en doe 100 ml kokend water in een maatbeker met een kwart blokje groentebouillon.
  4. 3. Giet de bonen af maar let op (!): bewaar het vocht. Klop het bonenvocht in een mengkom met een garde tot een luchtig schuim.
  5. 4. Hak de knoflook fijn. Fruit heel zachtjes (!!) 1/4de van de knoflook (1 teentje bij 4p) in een beetje olie. Doe de paprikapoeder erbij en voeg snel daarna de uitgelekte bonen en de melk toe. Zet uit zodra de melk kookt. Voeg de mosterd en een scheutje bouillon toe en pureer tot een gladde saus. Voeg scheutjes bouillon toe tot de gewenste dikte.
  6. 6. Rasp de schil van de citroen en bewaar voor straks. Knijp de aangegeven hoeveelheid sap uit de citroen en roer door de saus. Hak de dille fijn en voeg toe. Bewaar een beetje voor garnering. Zet even weg.
  7. 7. Verwijder de steeltjes van de portobellos. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Leg de portobellos erin, met de hoed naar beneden, en bak tot ze zacht en bruin worden. Keer om en bak de andere kant nog een paar minuten. Voeg de rest van de knoflook toe en hussel een beetje om. Haal de portobellos uit de pan en zet even weg op een bordje.
  8. 8. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge en doe in de portobello pan. Roerbak tot het slinkt.
  9. 9. Warm de saus weer op en klop het geschuimde deel van het bonenvocht er luchtig doorheen. De rest van het vocht kan weg.
  10. 10. Serveer de portobellos met de spinazie, de rijst, een flinke schep bonensaus en garneer met de citroenrasp en nog wat dille.