Portobello-noedelomelet met geroerbakte groene groenten explosie en cashewnoten

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Portobello noedelomelet met roerbakgroenten en cashew | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks portobello
  • 500 gram broccoli
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram fijne eiernoedels (zie tip)
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 300 gram snijbiet
  • 8 stuks eieren

In Huis

  • 4 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • scheutje melk
  • 2 tl sambal
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Vooraf: breng een grote pan ruim water met wat zout aan de kook voor de broccoli en een wat kleinere pan ruim water voor de noedels.
  2. Snij de portobello's doormidden en in plakjes van een halve cm. Hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olie in een grote wok en bak de portobello’s op hoog vuur aan. Draai het vuur zacht, roer 1/4de van de knoflook erdoor, schep om en leg op een bordje.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook in 4 minuten beetgaar. Kook de laatste 2 minuten de peultjes mee. Giet en spoel koud af.
  4. Kook de noedels (zie tip!) eerst 3 minuten op hoog vuur, draai het vuur helemaal zacht een kook nog eens 6 minuten. Giet en spoel af met koud water.
  5. Bak de cashewnoten in een droog koekenpannetje tot ze een beetje beginnen te kleuren. Zet in een bakje op tafel.
  6. Schil en rasp de gember en snij de rode peper in ringetjes. Spoel de snijbiet af, snij de stelen in plakjes en het blad in repen.
  7. Klop de eieren los in een kom met een scheutje melk, de sambal, sojasaus en peper. Voeg de uitgelekte noedels en de portobello’s bij het eiermengsel. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak daarin de omelet een beetje bruin en net gaar, hij mag nog een beetje zacht zijn van binnen (bij 4p zijn waarschijnlijk 2 koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar).
  8. Verwarm olie in de wok en bak de rest van de knoflook, gember, rode peper en snijbietsteeltjes 2 minuten. Voeg de broccoli, peultjes en snijbietblad toe en roerbak mee tot de snijbiet is geslonken. Breng goed op smaak met peper en zout en als je dat hebt een lepeltje sesamolie. Bestrooi met de cashewnoten en serveer bij de omelet.
  9. Veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook twee keer zo veel noedels, doe circa de helft in de omelet en wok de andere helft even mee met de groenten.