Portobello slider met palmkoolpesto op ciabatta en geroosterde ovengroenten

  • Totale tijd minuten
Portobello slider met mizunapesto en gegrilde ovengroenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Doré aardappelen
  • 200 gram groene Hokkaido pompoen
  • 400 gram pastinaak
  • 300 gram koolrabi
  • 1 stuks ui
  • 4 stuks portobello
  • 200 gram palmkoolpesto
  • 8 sneetjes ciabatta
  • naar smaak landcress

In Huis

  • olie om te bakken
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 2 takjes tijm
  • naar smaak mayonaise
  • 2 stuks tomaat (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen de aardappelen goed schoon. Schil de pompoen, pastinaak en koolrabi. Snij alles in gelijke stukken. Snij de ui in parten. Doe alles samen in een grote ovenschaal en besprenkel royaal met olie, een kneepje citroensap, zout en peper. Meng goed en leg de tijm erbij. Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven. Hussel tussentijds.
  3. Besprenkel de portobello’s met wat olijfolie en schuif bij de groenten in de oven. Zet de timer op 6 minuten.
  4. Haal de portobello’s uit de oven, vul met de palmkoolpesto. Schuif nog 5 minuten terug in de oven samen met de ciabatta. Snij de ciabatta
  5. vervolgens in 8 sneetjes.
  6. Beleg de sneetjes ciabatta met wat blaadjes landcress, tomaat en de portobello slider. Serveer met de ovengroenten en wat mayonaise naar smaak.