Portobello slider met palmkoolpesto op een vegan brioche bol en geroosterde ovengroenten

Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Portobello slider met mizunapesto en gegrilde ovengroenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 200 gram groene acorn pompoen
  • 400 gram pastinaak
  • 300 gram meiraap
  • 1 stuks rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 4 stuks portobello
  • 200 gram vegan palmkoolpesto
  • 4 stuks vegan brioche bol
  • 2 stuks tomaat
  • naar smaak landcress

In Huis

  • olie om te bakken
  • citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak plantaardige mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen de aardappelen goed schoon. Schil de pompoen, pastinaak en meiraap. Snij alles in gelijke stukken. Snij de ui in parten. Doe alles samen in een grote ovenschaal en besprenkel royaal met olie, een kneepje citroensap, zout en peper. Meng goed en leg de tijm erbij. Rooster de groenten in de oven voor 25-30 minuten. Hussel tussentijds.
  3. Besprenkel de portobello’s met wat olijfolie en schuif bij de groenten in de oven. Zet de timer op 6 minuten.
  4. Haal de portobello’s uit de oven, vul met de palmkoolpesto. Schuif nog 5 minuten terug in de oven. Piep tegelijk de broodjes 5 minuten op in de oven.
  5. Snij de tomaat in plakjes.
  6. Beleg de broodjes met wat blaadjes landcress, tomaat en de portobello slider. Serveer met de ovengroenten en wat plantaardige mayonaise naar smaak.