Skip to main content

Portugese mosselschotel met spek en koriander

Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 kilo Mosselen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 200 g Spekjes
  • 4 stuk(s) Ciabatta meergranen
  • 4 el Korianderblaadjes

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 200 ml Witte wijn
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 2 tl Gerookt paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. 1. Spoel de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verwijder het zaad uit de rode peper en snij in halve ringetjes.
  2. 2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de spekjes aan. Haal ze uit het vet en zet apart. Bak de ui 5 minuten aan in het overgebleven bakvet.
  3. 3. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de rode peper toe.
  4. 4. Schenk de witte wijn erbij en laat voor het grootste deel verdampen. Voeg dan de tomaten en het gerookt paprikapoeder toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Bak ook de ciabatta 10 minuten in de oven.
  5. 5. Voeg de mosselen en de spekjes toe. Kook de mosselen ca. 5 minuten of totdat ze open gaan en gaar zijn. Schud tijdens het koken een paar keer om. Voeg in de laatste minuut de koriander toe en schud goed door.
  6. 6. Serveer in grote soepkommen met het ciabattabrood om in de saus te dopen.