Skip to main content

Postelein-pastinaakstamppot met gebakken champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g postelein
  • 250 g pastinaak
  • 1000 g aardappelen
  • 2 bakje(s) kastanje champignons
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 120 ml creme fraiche
  • klontje(s) boter
  • 200 ml melk (warm)
  • naar smaak peper en zout
  • 1 teentje(s) knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de stamppot.
 Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke stukken. Kook ze gaar in ca 15 minuten in water met wat zout.
  2. Snipper ondertussen de ui, snij de champignons in plakjes of vieren en hak de knoflook fijn.
  3. Verwarm de melk. Giet de aardappelen/pastinaak goed af. Stamp ze fijn met de aardappelstamper en roer er een klontje boter en beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de postelein, als het lange steeltjes zijn, in drieën en roer met een houten lepel door de puree. Zet apart en hou warm onder een deksel.
  5. Bak in de tussentijd de ui in 25 g boter een beetje bruin. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak tot de champignons bruin worden. Breng op smaak met peper en zout en schep de crème fraîche erdoor. Warm de saus weer even door. Serveer de stamppot met de romige champignons.