Skip to main content

Prei-champignontaart met venkelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Champignons
  • 300 g Prei
  • 3 stuk(s) Eieren
  • 150 g Geitenkaas
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 75 g Little gem sla
  • 20 g Kervel

In Huis

  • 6 plakje(s) Hartige taartdeeg
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 150 ml Melk
  • 4 stuk(s) Perssinaasappel
  • 3 el Kalamata-olijven
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de deegplak op maat en bekleed hiermee een bakvorm.
  2. Hak de knoflook fijn. Snij de champignons in plakjes. Snij de prei in ringen en was grondig.
  3. Doe 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen aan tot ze bruine randjes krijgen. Voeg de knoflook en prei toe en bak nog 3 minuten mee. Schep regelmatig om. Beng op smaak met peper en zout. Doe in de taartvorm.
  4. Rasp de kaas. Klop de eieren los met wat peper en zout. Giet in de taartvorm. Bak 40 minuten in de oven tot de taart gaar en goudbruin is.
  5. Snij de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snij in zo dun mogelijke plakken liefst m.b.v. een mandoline.
  6. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de plakken 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal en laat afkoelen.
  7. Snij met een scherp mes de schil en het witte vlies van 3 sinaasappels. Snij de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Voeg toe aan de venkel.
  8. Pers de laatste sinaasappel uit. Snij de kaas in blokjes en de little gem in reepjes. Voeg toe aan de venkel. Schep ook de olijven en het sap er door. Bestrooi met de kervel. Sprenkel er nog wat olijfolie naar smaak over.
  9. <br>Let op: je hebt voor dit recept een taartvorm nodig met een doorsnede van 30 cm.