Skip to main content

Prei-courgettetaart met een groene salade

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Prei
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 200 g Ricotta
  • 1 rol Bladerdeeg
  • 1 krop(pen) Hollandse sla

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker ui, prei, courgette, ricotta en Parmezaan nodig.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  3. 2. Snij de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn.
  4. 3. Verwarm olie in een pan en fruit de ui. Snij intussen de courgette in blokjes.
  5. 4. Voeg courgette, knoflook, paprikapoeder, peper en zout bij de ui en bak een paar minuten. Snij de prei in dunne ringen en was grondig. Voeg bij de courgette en bak nog een aantal minuten. Rasp intussen de Parmezaan.
  6. 5. Breek de eieren in een kom, voeg peper en zout toe en kluts door elkaar. Meng de ricotta erdoorheen en de helft(!) van de Parmezaan.
  7. 6. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit in een langwerpige ovenschaal en zorg dat de randen wat op staan. Prik de bodem op meerdere plekken lichtjes in met een vork. Verdeel het courgette-prei-mengsel over het bladerdeeg in de ovenschaal, giet het ei-mengsel er overheen. Eindig met de andere helft van de Parmezaan.
  8. 7. Zet in de oven gedurende 25-30 minuten.
  9. 8. Was intussen de sla en maak een vinaigrette naar smaak (bijv. 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper, zout, een mespuntje suiker en een snufje kerriepoeder).
  10. 9. Serveer de taart met de salade. Bewaar evt wat sla voor het pasta-gerecht elders deze week!