Skip to main content

Prei-pie met blauwe kaas

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kalfsreepjes
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 el Tijmblaadjes
  • 300 g Geiten-blauwschimmelkaas
  • 1 stuk(s) Ei (geklutst)

In Huis

  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 35 g Bloem
  • 500 ml Melk
  • 1 pakje(s) Bladerdeeg
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven tot 180° C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de stukjes kalfsvlees gaar in ca. 5 minuten. Haal uit de pan en hou warm.
  2. 2. Snij de prei in ringen, was en laat goed uitlekken.
  3. 3. Pers de knoflook. Bak de prei met de knoflook en tijm ca. 8 minuten in het overgebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en gaar 2 minuten mee. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer tot een dikke saus in ca. 3 minuten. Schep het kalfsvlees en de blauwe kaas door de preisaus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. 4. Bekleed een ronde bakvorm van ca. 30 cm doorsnede met bakpapier. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Kluts het ei en kwast het bladerdeeg met het ei.
  5. 5. Maak van de rest van het bladerdeeg een deksel voor de pie. Vorm hiervoor een bal van de rest van het deeg en rol uit tot een dunne ronde lap van iets meer dan de doorsnede van de bakvorm.
  6. 6. Giet het prei-kalfsmengsel in de vorm en dek netjes af met de bladerdeegdeksel. Druk de twee lagen bladerdeeg een beetje aan met je vingers. Kwast in met het ei en bak 30-40 minuten in het midden van de oven.