Skip to main content

Prei-wortelpeterseliesoep met spinazie-feta-pie en sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram wortelpeterselie
  • 200 gram aardappelen
  • 8 Spinazie-Feta Pie's
  • 2 preien
  • 1 krop sla
  • 1 bosje radijsjes
  • citroensap naar smaak

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 800 ml kokend water
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Schil de wortelpeterselie en de aardappels. Snij in stukjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Fruit al roerend de wortelpeterselie en knoflook in een beetje olie in een soeppan.
  4. Voeg na enkele minuten de aardappel toe, het bouillonblokje, het laurierblad en om te beginnen 3/4 van de aangegeven hoeveelheid kokend water. Je kunt later nog water toevoegen als het te dik is. Breng aan de kook en zet een wekker op 10 min.
  5. Doe de spinazie-feta-pie gedurende 10-15 minuten in de oven.
  6. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussen uit. Snij in ringen.Voeg na de 10 minuten bij de soep en kook nog 5 à 7 minuten totdat alles gaar is.
  7. Was de sla en snij in repen. Was de radijsjes en snij in kwarten. Maak een vinaigrette van de olie, azijn, mosterd, eventueel suiker en peper en zout. Meng door de sla.
  8. Pureer de soep, maak op smaak met peper, zout en citroensap. Begin met 1 tl en proef – tegenover de zoete groenten is het lekker om genoeg zuur en zout te hebben! Serveer met de pie en de sla.