Prei-wortelsoep met zelfgemaakte naan

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Prei wortelsoep met naan | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 gram yohurt
  • 2 stuks prei
  • 1 stuks peen
  • 1 stuks rode peper

In Huis

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3.5 gram zout
  • 50 ml (milde) olijfolie
  • 1 tl garam masala
  • 1 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1000 ml water
  • 2 stuks groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Mix het zelfrijzende bakmeel, de aangegeven hoeveelheid yoghurt en zout in een mengkom en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (1 p.p), maak er balletjes van en rol deze uit op een stukje bakpapier tot ze ongeveer 1 cm dik zijn. Meng in een kommetje de aangegeven hoeveelheid (milde) olijfolie en garam masala. Breng op smaak met zout en peper. Plet de knoflook en voeg toe aan de olie. Zet weg.
  2. Snij de prei in dunne ringen en was het zand ertussen uit. Schil de peen en snij in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn.
  3. Verhit wat olie in een soeppan of pan met dikke bodem en fruit daarin de prei, rode peper, het komijnzaad en kurkumapoeder een paar minuten aan. Voeg de peen, de aangegeven hoeveelheid water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook ca. 15 minuten.
  4. Laat een grillpan goed heet worden. Smeer de naanbroodjes aan beide kanten goed in met de kruidenolie. Grill in de pan tot er aan beide kanten mooie grillstrepen staan.
  5. Pureer wanneer de groenten gaar zijn tot een gladde soep. Serveer met de zelfgemaakte naanbroodjes.