Skip to main content

Preifrittata

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 dunne preien
  • 50 gram jong belegen kaas
  • 50 gram boter

In Huis

  • 2 el verse peterselie
  • 200 gram ricotta
  • 1 tl citroenrasp
  • 6 eieren
  • 125 ml slagroom
  • naar smaak rucola
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200C.
  2. Was de prei goed en snij in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Rasp de kaas.
  3. Verhit de boter in een koekenpan die ook in de oven kan. Voeg de prei toe en bak 5 minuten zachtjes.
  4. Meng de ricotta met de citroenrasp. Verdeel over de prei. Klop de eieren los en roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over het ricotta-prei mengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Schuif de pan in het midden van de oven. Bak ca. 15 minuten totdat de frittata op bolt en mooi lichtbruin is.
  6. Serveer met wat rucola erover.
  7. Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades.
  8. <br>Tip: lekker met de gevulde paprikas