Skip to main content

Preikoekjes met groene yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 50 g Peterselie
  • 100 g Creme fraiche
  • 3 stuk(s) Prei

In Huis

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 30 g Koriander
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 100 g Yoghurt
  • 2 el Citroensap
  • 9 el Olijfolie
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 125 g Zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml Melk
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Hak de ui, het knoflook, de koriander en de peterselie fijn. Verwijder van de rode peper de zaadjes en zaadlijsten.
  2. Maak eerst de saus. Draai de yoghurt, de crème fraîche, het knoflook, het citroensap, de helft van de peterselie, 1/2 van het het korianderblad, 1/3 van de olijfolie en 1/2 van het zout tot een gladde saus in de keukenmachine. Zet het koel weg tot je het weer gaat gebruiken.
  3. Snij de preien in ringen van 2 cm en was ze heel goed.
  4. Verhit 2/3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg de prei toe en bak 15 minuten tot alles gaar is.
  5. Voeg de rode peper, andere helft van de peterselie, koriander, komijnpoeder, kaneel en zout toe en doe over in een schaal om af te koelen.
  6. Sla in een andere kom het eiwit tot zachte pieken en schep het door de afgekoelde prei. Meng dan het bakmeel, het ei en de melk tot een beslag en schep door het preimengsel.
  7. Verhit olie in een koekenpan. Neem 1/8 van het beslag en bak er koekjes van.
  8. Bak ca. 3 minuten tot de koekjes bruin en knapperig zijn.  
  9. Serveer met de saus.