Skip to main content

Preipotje met chipolata's en rode bietensalade

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 750 g Prei
  • 500 g Voorgekookte bieten
  • 125 ml Yoghurt
  • 12 stuk(s) Chipolataworst
  • 1 stuk(s) Ui
  • 50 g Boter
  • 1 el Boter
  • 150 ml Melk
  • 2 el Mosterd
  • 3 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Karwijzaad
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de aardappelpuree. Schil de aardappelen en snij in stukken. Verwijder van de prei alle stugge bladeren, snij het in ringen en was het zeer goed. Kook de aardappels in ca. 25 min. gaar in een pan water met zout. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met 50 g boter en de mosterd tot een puree. Roer er beetje bij beetje de melk door tot je een mooie smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Stoof, terwijl de aardappelen koken, de prei even. Doe de prei in een pan met wat zout en een klein beetje water. Stoof tot de prei zacht wordt ca. 5 minuten. Giet af en schep door de aardappelpuree. Houd warm.
  3. Maak de rode bietensalade.
  4. Snij de bieten in hapklare brokken. Meng in een kommetje de geitenyoghurt, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, knoflook, komijnpoeder door elkaar. Schep de bieten door de dressing en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het karwijzaad.
  5. Prik een paar gaatjes in de chipolata’s met een vork. Verhit 2 eetlepels olijfolie met de eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de chipolata’s even aan tot ze bruin zijn. Voeg dan de uienringen toe en bak tot de uien mooi bruin zijn. Na ongeveer vijf minuten zijn de chipolata’s gaar. Leg ze op de stamppot en houd warm. Bak zo nodig de uien nog even door.
  6. Serveer de chipolata’s samen met de puree en de salade