Skip to main content

Preipotje met chipolata's en rode bietensalade

Kalf

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram kruimige aardappels
  • 4 stuks prei
  • 500 gram voorgekookte bieten
  • 125 ml zure room
  • 1 rode ui
  • 8 chipolataworstjes

In Huis

  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 4 el boter
  • 2 el mosterd
  • 150 ml melk
  • olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Boen de aardappelen schoon, snij in stukken en kook in ca. 25 min. gaar in een pan water met zout.
  2. Snij de prei in ringen, was goed en doe in een pan met wat zout en een laagje water. Stoof afgedekt circa 5 minuten tot de prei zacht is. Giet af.
  3. Snij de bieten in hapklare stukken. Meng in een kommetje de zure room, citroensap, de olijfolie extra vierge, geperste knoflook en komijnpoeder. Schep de bieten door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de ui in ringen. Prik met een vork een paar gaatjes in de chipolata's. Verhit olijfolie om te bakken en 1/4 van de boter in een koekenpan. Bak de chipolata's even aan tot ze bruin zijn. Voeg de uienringen toe en bak tot de uien mooi bruin en de chipolatas gaar zijn.
  5. Giet de aardappelen af. Stamp met de resterende 3/4 van de boter en de mosterd tot een puree. Roer er beetje bij beetje de melk door tot je een mooie smeuïge puree hebt. Schep de prei door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout en hou warm.
  6. Serveer de chipolata's samen met de preistamppot en de bietensalade.