Skip to main content

Preipotje met chipolatas en rode bietensalade

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 4 stuk(s) Prei
  • 500 g Bieten
  • 125 ml Zure room
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 8 stuk(s) Chipolataworst

In Huis

  • 4 el Boter
  • 2 el Mosterd
  • 150 ml Melk
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 el Citroensap
  • 3 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels in ca. 25 min. gaar in een pan water met zout. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met 3/4 van de boter en de mosterd tot een puree. Roer er beetje bij beetje de melk door tot je een mooie smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snij ondertussen de prei in ringen, was goed en doe in een pan met wat zout en een klein beetje water. Stoof circa 5 minuten tot de prei zacht wordt. Giet af en schep door de aardappelpuree. Houd warm.
  3. Snij de bieten in hapklare stukken. Meng in een kommetje de zure room, citroensap, 1/3 de van de olijfolie, geperste knoflook en komijnpoeder door elkaar. Schep de bieten door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de ui in ringen. Prik een paar gaatjes in de chipolatas met een vork. Verhit 2/3 van de olijfolie met 1/4 van de boter in een koekenpan. Bak hierin de chipolatas even aan tot ze bruin zijn. Voeg dan de uienringen toe en bak tot de uien mooi bruin zijn. Na ongeveer vijf minuten zijn de chipolatas gaar. Leg ze op de stamppot en hou warm.
  5. Serveer de chipolatas samen met de preistamppot en de bieten salade.
  6. <br>Let op: de aardappelen worden in 2 gerechten gebruikt.