Preiquiche met zoete aardappel bodem
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 400 gram zoete aardappelen
- 2 bakjes crème fraîche
- 3 stuks preien
- 1 stuks ui
- 2 bollen mozzarella
In Huis
- 4 stuks eieren
- 1 tl kerriepoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in met boter.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze met behulp van een keukenmachine, mandoline of met de hand in hele dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de quichevorm zodat alles bedekt is.
- Snijd de prei en de ui in ringetjes. Verdeel alles over de aardappelbodem in de vorm. Klop in een kom de crème fraîche met de eieren met een garde door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper, zout en de kerriepoeder. Schenk het mengsel in de vorm. Sluit af met plakjes mozzarella en zet de vorm voor 40 tot 50 minuten in het midden van de oven.
- De quiche is klaar als hij stevig is en de bovenkant mooi goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voor serveren.