Skip to main content

Preisalade

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuk(s) Prei
  • 6 stuk(s) Aardappelen
  • 1 el Gesnipperde rode ui
  • 2 takje(s) Bladpeterselie
  • 1 zakje(s) Gemengde sla
  • Brood

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 8 stukje(s) Ansjovis
  • 3 stuk(s) Augurk
  • 4 el Mayonaise
  • 4 stuk(s) Eieren
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de prei in dunne ringetjes en blancheer ca. 1 minuut in water met zout. Giet de prei af en spoel af onder koud water. Snij de aardappels in blokjes. Doe in wat water met wat zout en breng aan de kook. Check of ze beetgaar zijn. Giet af en laat uitwasemen.
  2. 2. Snij de knoflook fijn. Snipper de rode ui zeer fijn. Snij peterselie en de ansjovis fijn. Snij de augurken in blokjes.
  3. 3. Meng de prei, aardappelblokjes, knoflook, ui, ansjovis en augurken met de mayonaise en breng op smaak met peper en zo nodig nog wat zout.
  4. 4. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren half hard in ca. 5 minuten. Snij doormidden.
  5. 5. Doe wat gemengde sla op een schaal en leg de salade er op. Verdeel de eieren er over. Serveer met wat brood.