Skip to main content

Preisoep met paprikacoulis en warm gerookte makreel

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 400 g Prei
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Makreelfilet

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 400 g Aardappelen kruimig
  • 1 liter Bouillon
  • 100 ml Volle melk
  • 150 ml Creme fraiche
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Halveer de paprikas en leg onder de ovengrill. Grill totdat er zwarte blazen op de paprika komen. Laat afkoelen. Trek het velletje eraf. Pureer met de staafmixer en voeg al mixende 2 eetlepels van de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2. Snij de prei in ringen en was heel goed in ruim water. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Snipper de ui.
  3. 3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de uien en prei 5 minuten op matig vuur. Voeg de aardappels toe en bak even mee. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. De aardappels moeten dan helemaal gaar zijn.
  4. 4. Haal de groenten m.b.v. een schuimspaan uit de pan (vocht niet weggieten) en pureer met de staafmixer, de keukenmachine of de blender. Voeg de melk en zoveel van het kookvocht toe totdat je een mooie fluwelige soep hebt. Roer er de crème fraîche door. Breng op smaak met peper en zout. Warm nog even op voor het serveren. Schep in kommen en schep er een lepel van de coulis op en een klein stukje gerookte makreel.
  5. Voor de vleeseters: ook lekker met een stukje uitgebakken spek of bacon er bovenop.
  6. <br>Tip: Maak er een maaltijd van door er een kaas-tosti bij te serveren