Skip to main content

Preitaart met kappertjes en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Prei
  • 2 stuk(s) Sjalot

In Huis

  • 2 el Kappertjes
  • 10 g Boter
  • 6 plakje(s) Hartige taartdeeg
  • 3 stuk(s) Eieren
  • 100 g Geitenkaas
  • 220 g Creme fraiche
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verder nodig: bakpapier en een quichevorm (liefst met losse ring) of een lage ovenschaal of een grote springvorm.
  2. Verwijder de buitenste harde bladeren, het donkergroene gedeelte en de worteltjes van de prei. Snij in ringetjes van 1 cm en was goed. Snipper de sjalotjes. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Verhit de boter op laag vuur in en koekenpan en bak hierin de sjalotjes en prei aan. Laat ca. 15 min zachtjes smoren. Doe in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Beleg de quichevorm met bakpapier en bekleed de vorm met het deeg. Druk de overlappende randjes goed aan. Snijd over de rand hangend deeg bij.
  5. Klopt de eieren los. Prik gaatjes de deegbodem met een vork. Bestrijk de bodem met een klein beetje van het losgeklopte ei.
  6. Zet de vorm in de oven en bak 20 min voor. Als de bodem omhoogkomt, druk je hem weer naar beneden met de bolle kant van een lepel en laat je hem verder bakken. Controleer af en toe of de bodem plat blijft.
  7. Verkruimel de geitenkaas en schep samen met de kappertjes door de prei. Roer het losklopte ei met de crème fraîche en wat zout en peper goed door elkaar.
  8. Neem de voorgebakken deegbodem uit de oven. Vul met het prei-kaasmengsel en giet er het eimengsel over. Schuif heel voorzichtig in de oven en laat de taart 30 min bakken tot de bovenkant mooi bruin is.
  9. Laat 10 min rusten en afkoelen alvorens te serveren. Dan laat hij zich beter snijden en smaakt ook beter.