Procureursteaks met gepofte aardappel, gegrilde aubergine met yoghurtsaus en koolrabi-tomatensalade

Varken

  • Totale tijd 55 minuten
Proqureursteak met gepofte aardappel | Recept uit de maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks aardappelen (om te poffen)
  • 2 el kappertjes
  • 1 bakje yoghurt
  • 2 el bieslook
  • 1 stronkje roodlof
  • 1 stuks koolrabi
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks aubergine
  • 4 stuks procureursteak

In Huis

  • 4 stuks aluminiumfolie
  • olie om te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB Laat de procureur goed op kamertemperatuur komen (ca 2 uur).
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden of bereid de bbq voor. Zet een pan gezouten water op voor de aardappelen.
  3. Was de aardappelen, halveer (zie tip 1) en kook 15 min voor. Dep droog, leg op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Vouw dicht en pof 15 minuten in de oven (of op de bbq tegen de kooltjes/briketten aan). Ze zijn gaar als je er gemakkelijk met een vork of satéprikker in kan prikken.
  4. Zie tip 2. Meng de kappertjes, olijfolie extra vierge en witte wijnazijn in een kommetje. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met peper en zout. Doe de helft(!) in een slabak en meng de andere helft met de yoghurt. Hak of knip de bieslook fijn en roer door de yoghurtsaus.
  5. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Meng met de dressing in de slabak.
  6. Snij de aubergine in plakken van 0.5 cm en smeer royaal in met olijfolie, peper in zout. Bak in de grillpan of op het rooster van de bbq aan beide kanten tot ze zacht zijn. Hou warm.
  7. Dep de procureursteaks droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. Verhit boter en olie in de pan en bak de steaks 2 minuten per kant op hoog vuur en vervolgens ca 1 minuut per kant op zacht vuur. Of bak 4-6 minuten op de bbq.
  8. Serveer de steaks met de salade en de aardappel en aubergine met de yoghurtsaus.
  9. 1: het zijn flinke aardappels, omwille van de tijd halveer je ze. Serveer voor grote eters 2 halve aardappelen p.p. en voor kleinere eters is een halve aardappel waarschijnlijk genoeg. Liever in zijn geheel poffen? Kook dan de aardappelen 5 a 10 minuten langer. 2: vraag iemand alvast de aubergines te grillen (stap 5). Dat scheelt tijd! BBQ Tip: de aardappelen, aubergine en procureurlapjes kun je op de bbq bereiden.